Patricia Pla

Patricia Pla

El meu nom és Patrícia Pla, vaig néixer a Girona i sóc dissenyadora de joies des de fa més de 15 anys. Les meves peces estan inspirades en el món de l’art i de la natura. Especialment de la naturalesa que envoltava la casa d’estiu en què va transcórrer la meva infantesa. Va ser allà on vaig aprendre a dibuixar i on es va despertar en mi la mirada d’artista. Em fixava en les roques irregulars que em semblaven escultures o en la bellesa minimalista de les fulles dels arbres.

 

M’agrada connectar i aprendre de les persones, és per això que he entrevistat més de 100 artistes de diferents disciplines, entrevistes que estan recollides en el meu blog a la meva web patriciapla.com i de les que em sento molt orgullosa.

 

Encara que vaig començar estudiant com a administrativa em vaig adonar que no era lo meu. Després em vaig passar al disseny gràfic i vaig acabar interessant-me per la joieria i aquest món em va apassionar. Quan vaig acabar tenia moltes ganes d’emprendre i donar a conèixer les meves joies.

 

La meva primera col.lecció va ser la “Petit Mondrian” en que vaig fer com un homenatge a Piet Mondrian. Es basa en línies rectes amb una combinació de colors, un equilibri formal, amb una mida chic i elegant. Més endavant vaig fer diverses col·leccions com la de “Pètals” inspirant-me en els pètals d’una flor. La Col·lecció “Plec” va ser inspirada per les peces tipus orgimami en què els volums són infinits. He exposat en diverses Galeries de Joies com Hipòtesi, Alea i Galeria Meko.

Considero que és fonamental trobar la joia que vagi d’acord a l’estil de cada persona i que la representi. Dissenyo cada peça pensant que la lluirà una dona elegant i amb personalitat.

També vull compartir amb tu que estic immersa en un procés de renovació. Estic en una etapa on estic en contacte amb nombroses dones artistes i emprenedores. Em sento gratament satisfeta de veure com juntes podem recolzar-nos i col·laborar. Sens dubte, estic gaudint d’aquesta nova etapa professional plena de reptes i d’il·lusió.

Respecte a les meves aficions et diré que m’encanta caminar per la natura, que en part em serveix d’inspiració, llegir, anar a veure exposicions d’art, conferències, veure les amistats… Cada dia al despertar m’agrada dedicar un temps a llegir i practicar ioga i meditació i no em fico al llit sense abans haver anotat els reptes del dia que he aconseguit.

Em sento agraïda per tots aquells han cregut en mi i t’animo a que passis a l’acció per perseguir el teu somni com jo vaig fer amb el disseny de joies.